onsdag 24. november 2010

Hvor går grensen?

Hadde vært greit med andres erfaring og tanker ang hvor grensen går når enn er sykemeldt og ikke kan være i jobb, men er frisk nok til å reise ut på ting.

Jeg har vært sykemeldt lenge og har flere ganger reist på besøk eller ned på butikken for å kikke litt, men det har alltid vært med en bismak.
Tror jeg er av den gamle sorten som mener at er en ikke i stand til å gå på jobb så får enn holde seg hjemme.
Men så er det mange forskjellige årsaker til sykemeldinger.
Ser på min egen situasjon og at legene der anbefaler at jeg prøver å ta meg en liten spasertur eller reise å besøke noen bare for å prøve å være sosial de gangene jeg er mega deppa.
Det å stenge seg helt inne er ikke alltid den beste løsningen.
For en tid siden kom jeg over en artikkel på nettet om en leder som hadde hørt at sin medarbeider var observert ute..
Oj tenkte jeg den gangen og har vel kanskje lagt det litt på meg nå i ettertiden.
Drømmen om å bli helt frisk og komme seg tilbake i arbeidslivet er sterkere enn å drive dill dall på dagene, men er enn hjemme så må enn ha noe å gjøre så tiden ikke stopper helt opp.
Rekner med at det er mange meninger og tanker rundt det og det hadde vært morro å fått høre noen inspill.

Jeg har flere ganger vært ute å ruslet og noen ganger har jeg fått folk med meg på turene..blandt annet nabo dama med sine små hunder.
Er utrolig deiligt å bare rusle litt, få frisk luft i ansiktet ikke at det får meg mer våken ,men får en god følelse og samvittihetRøver


Yaris og Bianca

Jeg har plassert min blogg i Stavangernorske bloggkart!Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.BlogglistenFollow my blog with bloglovin

2 kommentarer:

Anonym sa...

kommer an på hvordan syk man er...man kan ikke sitte inne og mugle heller,om man kan gjøre det beste man kan utifra sin situasjon.

Noelise sa...

Det er forskjell på ka ein e sykemeldt for. Du e kanskje det pga depresjon? Da syns eg ikje du skal ha dårlig samvittighet for at du går ut - for det e jo ein medisin for å bli bedre det vennen :) åsså kan du kanskje prøve arbeid litt etterhvert, f.eks 20 prosent hvis legen syns det e greit? Eg har sjøl erfart at det e viktig å holde seg igang hvis det e depresjon det e snakk om... eller det e det uansett...

eg hadde fryktelig dårlig samvittighet i vinter når eg skada meg og gikk med gips og skinne og opptrening over flere måneder. men det har jo også med å gjøre hvordan lederen presser på, jeg ble så dårlig og deprimert av det at eg tvang megsjøl på jobb med krykker (jobber i barnehage) og endte opp med en langtidssykemelding pga overbelastning. Legen og fysio anbefalte meg ikke å begynne på jobb så raskt, så det er viktig å høre på legen OG kroppen sin :) klem:)