tirsdag 23. mars 2010

Psykotisk vrangforestilling

Psykotisk vrangforestilling..

Hm… kjenner ikke til det har jeg sagt lenge, men så satt jeg nå og tenkte
Jeg er livredd speil i mørke rom. Det skjer ikke at jeg går inn i et mørklagt rom der jeg vet at det henger et speil. Frykten er alt for stor
Heldigvis har vi to lys på badet.
Da slipper jeg å være redd for å at lyset skal gå… så lenge det er to lys er den sjansen utrolig liten.
Om natten når jeg er oppe på do lar vi alltid lyset stå på..ellers må jeg gå inn på badet for å skru på lyset og det hadde aldri skjedd. Før skal jeg finn ei potte å ha under senga mi.

Senga mi ja..den store mørke tingen som ligger under der å skjuler seg klar til å ta tak i anklene mine når jeg skal legge meg oppi. Noen ganger er det bare å ta fart å hoppe oppi senga eller vekke gubben midt på natta slik at han kan skru på lyset.
Da er jeg trygg.

Fytti jeg er helt rar i hode til tider. Jeg innser det selv.

I natt lå jeg lenge og begynte å fantasere om at det var skjulte edderkopper gjemt i alle orkideer. Jeg håper virkelig at jeg klarer å la den tanken passere ..ellers vil jeg risikere at jeg en dag rensker rent i vinduskarmen og kaster alle blomstene mine.
Jeg elsker blomster.
Det er bare å overse dette teite jeg fantaserer om… men det er virkelig ikke så lett.
Panikk for speil har jeg hatt i nesten 15 år og det henger igjen ifra den tiden jeg drev med spiritisme. Speilet spilte en sentral rolle i å få kontakt med den andre siden.

Den tingen som er under senga mi aner jeg ikke hvor jeg har fått ifra. Den reflekterer nok noe jeg har opplevd tidligere i livet , men hva ? Det aner jeg ikke.
Jeg hadde aldri vært alene i et rom med en død person. Bare tanken får meg til å skjelve.
Jeg hører om de som sier at det er så behagelig å se på en død person pga personen endelig har fått fred og har fått ro over seg.
Nei..første mann ut av rommet sier jeg.
Mopetti psykotisk?? Nja kanskje litt
Til syvende og sist så har jeg det i grunnen ganske bra.
Men kan jo dra med angst for høyder og edderkopper når jeg første var i gang.

Speil i mørke rom
Tingen under senga
Høyder
Edderkopper
Døde personer
Og nå gjerne orcideer.Jeg har plassert min blogg i Stavangernorske bloggkart!
Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.


Blogglisten

Bloggurat

Follow my blog with bloglovin

1 kommentar:

Laila sa...

ja,fyttikatta,tanken på å være i et rom med en død person skremmer vettet av meg...jeg tenker sånne morbide tanker som: tenk om den personen våkner opp??? Jeg ville ha dødd av skrekk,så var det helle den andre som måtte sitte alene med en død person,hahaha.Men det er ganske rart da,om en man har kjær dør,så blir de plutselig veldig uhyggelig når de er dø...om man får muligheten til å gå inn i et rom med den avdøde da..

og,det er ganske vanlig faktisk med sånne små edderkopper i orkideer...eller lus,så sjekk det ut,for de smitter lett andre planter..kjøp sånn insektskiller spray,da forsvinner de skal du se. Men dette her er sånne miniatyr edderkopper da,ikke sånne digre på elefant str. Ikke at de blir mindre skremmende av dem grunnen,men ikke fullt så ekkel å se på..

Nå ble jeg inspirert til å skrive et innlegg om fobier ;)

klemmer på vei til stavanger.