torsdag 6. mai 2010

Sykehus oppholdet

Endelig hjemme igjen.
Etter et døgn på sykehuset er det godt å komme hjem til sin egen seng og dusj.
Skal ikke klage på oppholdet jeg hadde, var full oppvarting ifra jeg kom til jeg reiste. Fruktfat,vann, juice, yoghurt ble plassert på det lille bordet jeg hadde på rommet. Jeg var plaget med kvalme ifra jeg kom til jeg reiste og fikk ikke i meg så veldig mye..sikkert derfor de stadigvekk var innom i døren og lurte på om jeg ville ha brødmat, lapper, middag, grøt osv.
Denne gangen slapp jeg også å ligge på gangen. Fikk enerom med eget do og en stor flatskjerm på veggen. Fikk sett frustrerte fruer i fred og ro mens jeg knasket i meg vannmelon, kiwi, druer osv.
Men litt må jeg jo kunne klage over..er vel ikke meg uten klaging.
På innleggelses papirene som var forseglet og jeg åpnet av nyskjerrighet, på de stod det at jeg hadde selvmordstanker..uhm jeg kan ikke helt skjønne sammenhengen med selvmordstanker og blodfattig, jernfattig. Hva har det med saken å gjøre??

Jeg fikk tabeletter morgen og kveld og det var så utrolig mange der jeg aldri hadde sett før. Jeg kjenner fint igjen fasongen og fargen på de som jeg tar til daglig, men her var det 4 tampong lignende piller både morgen og kveld. Jeg klarte å finne ut at to av de nok var Lithium som de hadde tatt 84mg isteden for 42 mg. Jeg gav beskjed at jeg ikke ønsket å ta de på 84 mg, men fikk de servert.. jaja var ikke verre enn å knekke de i to å svelge, men de to andre var for meg ukjente og de som kom å leverte pillene kunne heller ikke fortelle hva slags piller det var. Da blir enn litt nervøs. Jeg svelget alle pillene om kvelden, men da samme pillene dukket opp igjen om morgenen så forsvant de fort oppi veska mi.
Har ingen problem å ta piller, men vil gjerne vite hva det er slags piller for feil kan nok ofte forekomme på et stort sykehus og jeg ønsker ikke å være en sykehustabbe.
Har fått resept på nye piller som jeg skal ta..kjenner til de ifra før. Noen søte små runde, men da jeg var inne på nettet og leste om bivirkningene ble jeg veldig urolig. De kan føre til blindhet.. hvem ønsker vel å ta piller som enn kan bli blind av.

Utklipp ifra Felleskatalogen :
. Dersom pasienten opplever plutselig tap av synet (helt eller delvis), eksoftalmus, diplopi eller migrene, må preparatet seponeres.

Det er ikke fritt for at enn blir enda mer bekymret.

Da jeg ble innlagt på sykehuset var blodprosenten på 7,4 og da jeg reiste i går var den på 8,4.
Det er jo fortsatt ganske lavt.
Enda verre var jo da den unge legen sa til meg at blodprosenten skulle ligge på en plass i mellom 10-11 prosent..Dunk...null puls

Utklipp igjen ifra lommelegen :
Ikke-gravide kvinner har blodmangel ved hemoglobin under 12 g/dl (blodprosent under 81 %)

Så jeg har ligget et døgn med det jeg føler er feil informasjon og stiller meg litt spørrende til resten av behandlingen. Må nok ta kontakt med både fastlege og psyklegen for å få mer oppfølging.

Ellers lå jeg jo bare der å hørte på musikk ifra ipdoen og leste en bok jeg hadde med meg...sov masse.
Tirsdags natt måtte jeg sitte oppreist i senga pga alt i rommet inkludert senga beveget på seg..heldigvis gikk det over etter et par timer

Jeg har plassert min blogg i Stavangernorske bloggkart!Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.BlogglistenFollow my blog with bloglovin

5 kommentarer:

Hufsa sa...

Huff, har hatt problemer med jern selv:P Datt om på jobb en gang, og jeg jobber med flytende metal på 750 graderXD lol! Yeah, det var pinelig å våkne med han som lærte meg opp, holde beina mine i været for å få blod til hodet!XD

martine sa...

Hei.. Skjønner det kan virke lirr rart, men kan i hvertfall forklare deg litt det angående innleggelsespapirene. Når det blir skrevet innkomstjournal så skal det helst samles inn mest mulig informasjon om tidligere sykdommer, allergier, sosiale forhold, medisiner osv.. Sånn er det med alle pasienter! Så derfor blir det som regel spurt masse spørsmål som kan virke litt merkelige.. Poenget er at de skal danne ett mest mulig utfyllende bilde av hvem du er, slik at alt blir tatt hensyn til i videre behandling.. så derfor blir det feks nevnt hvis man har hatt en blindtarmsoperasjon for 20 år siden, selv om det ikke har noe som helst med den aktuelle saken å gjøre... :)

Håper det var litt mer oppklarende!

Laila sa...

heeeeeeeeeeiii,hva skjer???!!! Kommer andre innom å kommenterer her jo...hahaha,niiice :D

hallo i luke liksom,du kunne da for pokker meg ha fått vite hva de skulle trappe i deg!!! Det hadde sikkert kostet dem en halv kalori å sagt de ordene til deg. Djezez,helsevesenet sier jeg bare...
Nei,best du snakker med fastlegen din tror jeg,få litt oppklaring,kan ikke være sånn da.

good to have you back forresten,en dag uten oppdatering fra eg blir ikke helt det samme assa...bare så du vet det frøken fryd ;)

håper kvelden er god mot deg.

klem klem

mopetti sa...

Hufsa..nei det er jammen ikke noe morro. Men jeg må være ærlig å si at jeg fniste litt da du skrev at du våknet med beina i været.. håper virkelig at du er bedre nå.

Martine..tusen takk for forklaringen. Den hjalp, selv om jeg synes det er veldig dumt at sånnt skal henge med meg resten av livet..når det svinger opp og ned så vil enn gjerne glemme det vonde når enn har det bra :-)
Litt dårlig forklart ..men tusen takk for hjelpen

Laila..jeg vil og vite hva jeg skal svelge ja..greit å ta piller, men enn vil i det minste vite hva det er. Ja kjempekoselig at andre legger igjen komentarerer , men jeg er så heldig at jeg havnet sånn som du på side2.no midt på siden med stort bilde.

Klems

Noelise sa...

Har hatt problemer titt og ofte med jernmangel, i.o.m eg har irritabel tarm som konstant har krampetrekkninger, så blir eg veeeeeeldig dårlig av jerntabletter..legen fortalte meg at eg måtte spisa persille. ein kvast kvar dag, å det hjelpe skikelig godt for meg altså :) bare et lite banalt tips dette altså ;) eg har jo ikkje hatt så ekstremt lavt som ditt. Eg hadde 11.1 og då va legen på sykehuset bekymra, men også fordi i den situasjonen eg var i var det sannsynlig at den ville falle enda mer... kanskje legen ønsket at den skulle komme opp mellom 10 og 11 fordi da e ein komt over det "kritiske"? spis persille du, se om det hjelper. I følge legen så skal det være minst like bra som jerntabletter :) :) :) Leverposte med rødbeter på skivå e jo o "bankers" ;)