søndag 14. februar 2010

Antidepressive medisiner

Så nettopp på nyhetene om en mann som fikk flere tusen antidepressive medisiner av sin lege.Til slutt tok han selvmord.
Jeg er glad for at legene tar oss på alvor,men samtidig kan det være skremmende at det ikke er noen kontroll over hva pasienten får.
Jeg har to leger som gir meg medisiner og har ingen problem med å få utlevert dobbelt.Har to resepter liggende ifra to leger nå , men jeg er ikke så langt nede at jeg kunne tenke meg å missbruke de.
Stod å kikket litt i skapet da jeg skulle ta kveldsmedisinen min og fant fort ut at jeg har ca 800 cipramill, over 600 tolvon som er en innsovningspille der jeg har sterkest type, har ca 100 sovepiller og rundt 400 stemningsregulerene Lithium.
I starten da jeg fikk Lithium var jeg så utstabil at jeg måtte levere ifra meg esken til dps, fikk kun lov til å oppbevare medisiner for en uke, nå har jeg for et halvt år.
Skulle det skje at jeg ramler helt ned i kjelleren igjen så er det ikke vanskelig å ta en overdose..så jeg stiller meg litt spørrende til at det er såpass lite kontroll ifra legene ang medisinene.
Det er sikkert ikke legg å følge med, for mange er "sparere" samler opp medisin til en dag de vil ta overdose uten at noen kan gjøre noe for å stoppe det.
Det var hjerteskjærende å se sønnen sitte på nyhetene å prate om faren sin.
Så sårt er livet...
Akkurat da var faren så langt nede at han ikke så noen annen utvei til tross for at han hadde en sønn og hele livet fremfor seg.
Om bare noen hadde vært der hos han og hjulpet han over den tunge stunden ...så kanskje saken hadde vært anderledes i dag.
Livet er verd å leve...noen ganger

Jeg har plassert min blogg i Stavangernorske bloggkart!
Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.


Blogglisten

Bloggurat

Follow my blog with bloglovin

2 kommentarer:

Galskap sa...

Heisann! Takk for koselig kommentar på bloggen min.:)

Jeg fikk også Lithium de første årene etter at jeg fikk diagnosen. Jeg hadde også to leger som kunne skrevet resepter, men den ene (fastlegen) vill ikke skrive ut med mindre jeg hadde gått helt tom og vi ikke fikk tak i psykiateren min. Kanskje like greit...

Laila sa...

det er dessverre en del leger som omtrent kaster resepter etter deg,andre skriver ikke ut noe som helst med mindre du bønnfaler dem. Tragisk er det også at pasienter missbruker at leger kan skriver ut resepter de egentlig ikke trenger.
Men hvorfor har du så mye medisiner liggende? Tok du dem aldri når du hentet dem ut?
Nå går jeg kun på vallergan og lamictal,men jeg har kun det jeg trenger,ikke mer enn det. Det er også sjeldent at jeg har hatt noe medisner *tilovers' om jeg kan bruke det ordet.Det har vel kun skjedd en gang,da jeg trappet ned på en type,og begynte på en annen.

men ja,folk som sliter med ustabilitet bør ikke ha for mye medisiner liggende,for man vet aldri når man gjør en impulsiv handling..

trist når sånt skjer..

håper kvelden din er god :)