søndag 21. februar 2010

IKKE GLEM VERDENSDAGEN MOT SELVSKADING 1.MARS


IKKE GLEM VERDENSDAGEN MOT SELVSKADING 1.MARS

Nesten alle ting har sin egen dag.
For min egen del er det 1 mars som har en betydning for meg og andre i samme situasjon. Selvskading er en del av livet mitt,selv om jeg har holdt meg unna i 3 mnd så vil det ikke bety at jeg er kurert og aldri vil gjøre det igjen.
Hjernen er sykt opptatt av at jeg skal straffe meg selv når jeg ikke har det bra.
Flytte den indre smerten til den ytre smerten.
Jeg vil , jeg vil så gjerne bli fri


Selvskading er absolutt komplisert og det fins tusen årsaker til hvorfor ting er som det er. Men man må aldri glemme at det faktisk fins en årsak til det. Dette er ikke noe man gjør uten grunn, og det skremte meg virkelig da jeg hørte at dette rundt omkring nærmest hadde blitt en trend for oppmerksomhet.Spesielt blant tenåringer. Hvis man ser på dette og virkelig syns at dette er kult (!!), da må man virkelig sette seg ned og forstå hva selvskading faktisk er. For selvskading er avhengighetsskapende, fangende, ødleggende og ikke minst livsfarlig!

"Selfinjury is a way to cope, so unless you have lived my life. HUSJ" er absolutt sant. Vet du ikke hva det går ut på, så kan man faktisk ikke si noe.
Noe av det som står i bloggen i dag har jeg kopiert ifra en annen blogg.
Sannheten er at da jeg leste den bloggen så begynnte jeg å le... jeg lo fordi jeg kjente meg så godt igjen. Jeg vet at jeg ikke burde ha ledd..men det var bare min reaskjon. De aller fleste snakker ikke om selvskading og jeg kjenner ingen i nærheten som driver med det. Det er fortsatt litt tabu emne for mange , men jeg håper at en dag kan det bli litt mer forståelse for det.

Stein i skoen er et gammelt triks som fungerer uten å lage noen dype arr.
Samme med å ha et verktøy med seg...jeg må bare alltid ha en binders eller en saks i nærheten. Igrunnen burde de vært langt vekke ifra meg , men jeg må lære meg å leve uten å missbruke tingene. Jeg ble fratatt knivene en gang på jobb. Kniver har aldri vært min greie så det var ikke noe problem at de ble fratatt meg. Personen mente det bare godt , men jeg satt fortsatt igjen med saks og binders. Cd plater kan og lage merker...poenget er vel igrunnen at viss en person er ute etter smerte så er det ingen problem. Det er alltid noe som kan brukes.


Jeg har plassert min blogg i Stavangernorske bloggkart!
Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.


Blogglisten

Bloggurat

Follow my blog with bloglovin

1 kommentar:

Laila sa...

det er dessverre altfor mange som selvskader..(me inkl) det er trist at dette temaet er så tabu,fordi det burde så absolutt vært mer fokus på det,sånn at mange fler hadde fått mer hjel utenfor støtteapparatet generelt. Pårørende burde fått mer innblikk i hva det går ut på,og hvorfor selvskading brukes. Heldigvis er dette blitt mer åpent,og det vil nok hjelpe mange.